Yıldız Social Sciences Institute Journal 2019; 3(1): 142-149

Prens
1Arş. Gör., Kültür Üniversitesi
Yıldız Social Sciences Institute Journal 2019; 1(3): 142-149

Bu çalışma da Niccolo Machiavelli’nin 1513 yılında kaleme aldığı ‘’Prens’’ adlı kitabı incelenmiştir. Araştırmanın amacı eseri, klasik yönetim-organizasyon ilkeleri ve yöneticilik kuralları çerçevesinde incelemektir. Eserde prenslere ülkelerini yönetmek için uygulamaları gereken kurallardan bahsedilmiştir. Bu bağlamda eser etkin bir yönetim ve liderlik konusunda bugünün yöneticilerine bile yol gösterici niteliğe sahiptir. Ayrıca insanlarla ilgili yaptığı psikolojik tahliller itibariyle davranış bilimleri alanına da katkı sağlayan bir yapıt olduğu düşünülebilir. Bu araştırmada sırasıyla eserin künyesi, yazarın hayatı, içerik, dil ve üslup, değerlendirme ve analiz, yazarın bakış açısı bölümleri yer almaktadır. Sonrasında ise sonuç bölümü verilmiştir.