The Examination of the Regulation on Graduate Education in Terms of Its Impact on Earned Rights
Yıldız Social Sciences Institute Journal 2017; 1(1): 1-13

In this paper, we examine Higher Education Council’s new
Regulation on Graduate Education in terms of its impact on earned rights. Rather than examining the entire regulation, we evaluate the impact of some provisions, especially transitional ones, on those who held student status by the time the regulation came into effect.

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Değişikliklerinin Kazanılmış Haklara Etkisi Yönünden İncelenmesi
1Yrd. Doç. Dr., YTÜ İİBF İşletme Bölümü Ticaret Hukuku ABD
2Dr., YTÜ İİBF İşletme Bölümü Ticaret Hukuku ABD
Yıldız Social Sciences Institute Journal 2017; 1(1): 1-13

Bu çalışmada, yeni Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği kazanılmış haklara etkisi açısından incelenmektedir. Çalışmada, yönetmeliğin tamamının incelenmesi amaçlanmayıp belirli bazı hükümleri, özellikle de geçiş hükümlerinin yönetmeliğin yürürlüğe girdiği sırada öğrencilik statüsüne sahip olan kimseler üzerindeki etkisi değerlendirilmektedir.